MENY VINTER 2020 


DRYCKESMENYER

Kolla in våra dryckesmenyer med bland annat vin, öl och cocktails här!


SNACKS

  • Rotfruktschips med getostkräm 55 kr
  • Pommes Frites med cheddardipp 60 kr
  • Oliver, marinerade i vitlök och chili 55 kr
  • Friterade Majskorn 45 kr
  • Piemento de Padrón milda friterade chilifrukter med havssalt 60 kr

FÖRRÄTTER

  • GUTES Charkbräda serveras enkel, dubbel eller trippel 145 kr/250 kr/ 375 kr
  • Vilt-Taco på svensk ren med persiljemajonnäs, friterad palsternacka, hackad rödlök och lingon 105 kr
  • Skaldjursceviche på hummer, krabba & hälleflundra som marinerats i lime, vitlök & ingefära, serveras med krispig fänkål & koriander 120 kr
  • Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula 130 kr
  • Dubbel råbiff med pommes frites 220 kr
  • Polenta med svart vintertryffel, serveras med gremolata & fontinaost 105 kr

    STYCKDETALJER

    Allt grillas i vår Mibrasa på 600 grader – vilas sedan till önskad stekgrad

    KOSSA:

    • Biff 250 g (CAN) 305 kr
      Biff på frigående kossor som hängmörats i minst 20 dagar. Biffen grillas hårt innan vi låter den vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad.
    • Entrecôte 300 g (SCO) 375 kr
      Hängmörad i två veckor, grillas och får vila till önskad stekgrad. 
    • Flankstek 200g (AUS) 275 kr

    LAMM:

    • Lättrökt Rostbiff 160 g (NZL) 185 kr
      Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.

    GRIS:

    • Iberico Presa Belotta 200 g (ESP)
      235 kr
      På spanska grisar som fått ströva omkring fritt och livnära sig på ekollon. Grillas i vår Mibrasa och kryddas med salt och peppar.
    • Kronkotlett 300 g (SWE)
      Kotlett från grisar på Erik-Jans gård i Sala. Marineras i citronskal, vitlök och timjan innan den grillas ”medium well”. 

      FÅGEL:

      • Kycklinglårfilé BBQ 180 g (SWE)
        155 kr
        Urbenat kycklinglår som marinerats med paprika, ingefära och vitlök.  Röks och grillas vilket gör kycklingen saftig och kryddstark. 
      • Kycklingbröst (SWE) 175 kr
        Från kycklingar på gård utanför Helsingborg som har växt upp på näringsrikt foder vilket ger ett saftigt och smakrikt kött. Fågelbröstet rimmas i 3% saltlag i några timmar för att få en fin sälta och grillas så den får ett utsökt knaprigt skinn med en innertemperatur på 65 grader. 

      FISK:

      • Gulfenad Tonfisk 200 g (IDN) 215 kr
        Grillas hastigt ”medium well”, serveras med grillad lime, mirin och miso-olja. 

      SIDES

      • Smörstekt svamp 40 kr
      • Coleslaw 40 kr
      • Tomatsallad med salladslök 40 kr
      • Grönsallad med limevinägrett 40 kr
      • Böngroddar med chilidressing 40 kr
      • Rostade rotfrukter 40 kr
      • Pommes frites 40 kr
      • Råstekt Potatis 40 kr
      • Brysselkålsragu med bacon 40 kr

      SÅSER

      • Béarnaise 40 kr
      • Pepparsås 40 kr
      • BBQ-Sås 40 kr
      • Tryffelmajonnäs 40 kr
      • Cheddarglace 40 kr
      • Kryddsmör 40 kr
      • Mojo Rojo 40 kr
      • Sherrysås 40 kr
      • Koreansk Chilimajonnäs 40 kr

      GUTES 3-RÄTTERS MENY
      495 KR

      (Serveras till minst 2 pers)

      RÅBIFF
      med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs & bakad äggula.

      GUTES GRILLBRÄDA
      med fyra härliga styckdetaljer, serveras med fem utvalda sides & tillbehör.

      HEMLAGAD GLASS/SORBET
      en kula hemlagad glass/sorbet, fråga gärna om dagens olika smaker som finns att välja mellan.


      HELA RÄTTER

      GUTES GRILLBRÄDA 
      Våra allra bästa styckdetaljer som sätts ihop till en magisk blandning av grillade delikatesser. Serveras ”family style” med fyra styckdetaljer var tillsammans med utvalda sides och såser, varierande efter säsong. Minimum två personer. 365 kr/pers

      VEGETARISK GRILLBRÄDA 
      Säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Buljongkokas, långbakas eller grillas till perfektion. Serveras med mojo rojo, grönsallad och böngroddar med chilidressing och rostade rotfrukter. 275 kr

      GUTEBURGARE
      Vår klassiska burgare på grovmald högrev. Burgaren byggs på Brioche-bröd med grillat sidfläsk, cheddarmajonnäs, krispiga böngroddar, syrad lök, pickles och gruyere. Serveras med dubbelfriterade pommes och tryffelmajonnäs. 205 kr

      VEGETARISK HAMBURGARE 
      Vår vegetariska burgare gjord på portabello och parmesan. Serveras med friterade lökringar, avokado, chilimajonnäs, och dubbelfriterade pommes. 195 kr

      BIFF RYDBERG
      Grillad oxfilé på spett, serveras med senapskräm smaksatt av glödande träkol och rå äggula.
      325 kr

      KNAPERSTEKT GRISSIDA
      Med confiterat fläsklägg, brysselkålskålsragu med bacon och sherrysås. 275 kr 

      Köksmenyn

      Kökets utvalda kött- och fiskrätter. Rätterna i Köksmenyn serveras för grupper och måste förbeställas (minst 72 timmar innan).

      HELGRILLAD GRISKULTING
      2800 kr/Rekommenderas för 8 pers

      Hel griskulting som marineras med honung, olivolja, paprika & vitlök i 24 h. Bakas sedan i ugnen innan den grillas för att få en krispig yta. Serveras med pommes, tryffelmajonnäs & grönsallad. Max 16 pers.

      CÔTE DE BOEUF
      980 kr/Rekommenderas för 2 pers 

      Hel hängmörad entrecôte på ben som grillas till 50 grader & får vila i kryddsmör smaksatt med rostad vitlök. Serveras med pommes, tomatsallad, bearnaise, pepparsås & kryddsmör.

      ROSTAD GÅRDSKYCKLING (HEL)
      2600 kr/Rekommenderas för 6 pers

      Rostad gårdskyckling som får ligga i saltlag under 24 h för att sedan marineras med citron & rosmarin. Bakas sedan i ugn för att få riktigt krispigt skinn. Serveras med svamprisotto & grönsallad med limevinägrettsås. Max 12 pers.


      DESSERTER

      • Mandelkaka med vaniljglass, rostad havre, saltkolakräm och sötsyrliga äpplen 95 kr
      • Pavlova med vaniljkräm, kokossorbet och säsongens frukt och bär 90 kr 
      • Citrontarte med vit choklad och äpple 110 kr 
      • Choklad Brûlée Crème brûlée gjord på choklad med passionsfrukt & kaffeglass 110 kr 
      • GUTES Family-dessert Ett urval med det bästa från våra olika desserter, massor av godsaker på en och samma gång! Serveras för minimum två personer, 90 kr/pers
      • GUTES Kaffegodis 25 kr/styck eller 3 för 70 kr
      • Hemgjord Glass/Sorbet 30 kr/kula eller 3 kulor för 85 kr


      Besök vår köttrestaurang i Stockholm på Brunnsgatan 6 nära Stureplan redan idag! Boka bord eller kontakta oss för frågor på – 08 – 20 22 36