Dryckesprovningar på GUTE i Stockholm

Vill ni uppleva en dryckesprovning tillsammans med en sommelier i centrala Stockholm? Vi erbjuder öppna dryckesprovningar för såväl 1-2 personer (i grupp med andra) som för privata grupper om minst 10 personer. Dryckesprovningarna bjuder på massor av tips och kunskap inom de olika dryckerna och hålls i någon av våra moderna lokaler nära Stureplan.  Vi tar emot gruppbokningar (från 10 pers) löpande tisdag-lördag, kontakta oss redan idag med er förfrågan! Läs mer om vad som ingår nedan.

Kommande dryckesprovningar:

 • 9 November kl 18.00 – Champagneprovning (Lediga platser finns)
 • 19 November kl 16.00 – Mousserande Viner (Lediga platser finns)

OBS! vi håller inte några dryckesprovningar i juli eller i december. Vi uppdaterar datum löpande.
Anmälan görs på info@gutegrill.se eller via telefon 08-20 22 36.

Champagneprovning – inklusive delikatessbricka

Lyxa till det och upplev en Champagneprovning vid Stureplan i centrala Stockholm! Under denna flärdfulla champagneprovning reder vi ut begreppen kring den ädla drycken av många ansedd vara det godaste som man kan dricka. Ni får lära er skillnaden mellan de olika sorterna, vilka druvor som ingår och hur de påverkar doft och smak!

Under denna upplevelse får ni prova och bedöma olika stilar och årgångar av Champagne samt lära er skillnader och likheter. Dessutom får ni testa mousserande vin och jämföra med den äkta varan. Vad är egentligen skillnaden? Är det alltid godare med Champagne?

Provningen börjar med att ni får lära er mer om distriktet Champagne i norra Frankrike, vad som gör det unikt, vilka druvor som används och hur produktionen av Champagne egentligen går till. Efter den grundliga genomgången får ni göra ett blindtest av fyra olika viner och bedöma dem efter utseende, doft, smak och övergripande kvalitet! Dryckerna betygsätts och vinnaren koras varpå de täcks av och ni får information om pris, tillgänglighet och innehåll. Under Champagneprovningen serveras lättare tilltugg i form av ost och chark.

Champagneprovningen sker tillsammans med en pedagogisk och utbildad sommelier i en modern och inspirerande lokal. Det ger er möjlighet att lära er allt ni kan önska om allt från tillverkningsmetod, till vad man bäst äter till Champagne. Det gör också att ni kan njuta än mer av er champagneprovning, både då ni provar och länge efteråt. Champagneprovning är något för den riktiga livsnjutaren, och något som ni kommer ha stor glädje av nästa gång ni ska välja bubblor till festglasen, eller bara njuta ett glas när andan faller på.

Vad ingår i Champagneprovning på GUTE?

I vår champagneprovning på GUTE Stockholm får ni tips av någon av våra välrenommerade sommelierer! Allt detta ingår:

 • Champagneprovning av Champagne och Mousserande vin
 • Delikatessbricka med passande tillbehör
 • Blindtest av Champagne – betygsätt olika sorter och kora vinnaren
 • Inspirerande Mat- och dryckesstudio vid Stureplan i Stockholm
 • Erfaren och välutbildad sommelier håller i provningarna
 • Pris: från 575:-/person (ink moms)

Vinprovning på GUTE

Följ med på en klassisk vinprovning för två på Restaurang GUTE i Stockholm. Tillsammans med en proffsig sommelier får ni i denna upplevelse chansen att prova viner gjorda på några av världens mest populära druvor från de områden där de trivs som allra bäst!.

Vinerna är noga utvalda till denna provning eftersom de alla utmärker sig i regionerna som de odlas i. Tre av vinerna utgör utmärkta exempel för det som man i vinterminologi kallar för den ”gamla värden” och ett av vinerna (Cabernet Sauvignon) representerar en mer modern vinmakning från den ”nya världen”.

Provningen inleds med en grundläggande genomgång av hur vinodling går till och hur produktionsmetoderna kan skilja sig åt, samtidigt som det serveras goda snacks i form av charkuterier och rotfruktschips. I lugn takt provas sedan de utvalda druvtypiska vinerna, smak och karaktär diskuteras och vinerna jämförs med varandra. Allt för att få en känsla för skillnaderna mellan respektive druvsort. Vår kunniga sommelier kommer även lära er om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets slutgiltiga smak och karaktär.

Vinprovningen sker i någon av våra moderna lokaler på Restaurang GUTE nära Stureplan i Stockholm. Lokalerna är en modern och inspirerande lokal som passar perfekt för provningar, matlagningskurser med mera.

Vad ingår i Vinprovning på GUTE?

 • Prova fyra olika klassiska röda viner från Bordeaux, Bourgogne, Piemonte och Kalifornien
 • Lär dig om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets smak och karaktär
 • Jämför vinernas smak, doft och utseende med varandra
 • Vinprovningen hålls i modern lokal nära Stureplan i Stockholm
 • Pris: från 550:-/person (ink moms)

Boka in en dryckesprovning på GUTE Stockholm redan idag. Vi tar emot sällskap från 10 till 20 personer för dryckesprovningarna Kontakta oss på info@gutegrill.se eller 08-20 22 36.