Klassisk vinprovning på GUTE Stockholm

 

Klassisk vinprovning i Stockholm på GUTE

Upplev en klassisk vinprovning i vår moderna matstudio tillsammans med populära sommelier Melvin Hovland. I denna vinprovning får ni chansen att prova viner som är gjorda på några av världens mest populära druvor från de områden där de trivs som allra bäst! Vi har skapat en vinprovning med våra egna favoriter bland röda viner: Ett Pinot Noir från Bourgogne, ett utvalt vin från en vinproducent i  Bordeaux, ett vin av typen Barolo från Piemonte i Italien samt ett Cabernet Sauvignon från Kalifornien.

Vinerna är noga utvalda till denna provning eftersom de alla utmärker sig i regionerna som de odlas i. Tre av vinerna utgör utmärkta exempel för det som man i vinterminologi kallar för den ”gamla världen” och ett av vinerna, Cabernet Sauvignon, får representera en mer modern vinmakning från den ”nya världen”.

Öppna provningar

Denna vinprovning håller vi för både privatpersoner och grupper, till ett pris av 545 kr per person (ink moms).

Kontakta oss för uppgifter om nästa öppna provning, grupper (minst 6 pers) tar vi emot löpande på datum enligt önskemål.

Anmälan till den öppna provningen och gruppförfrågningar görs via 08-20 22 36 eller info@gutegrill.se

Provning av fyra högklassiga röda viner

Vår inspirerande och lärorika vinprovning inleds med en grundläggande genomgång av hur vinodling går till och hur produktionsmetoderna kan skilja sig åt, samtidigt som det serveras goda snacks i form av delikata charkuterier och rotfruktschips. I lugn takt provas sedan de utvalda druvtypiska vinerna, smak och karaktär diskuteras och vinerna jämförs med varandra. Allt för att få en känsla för skillnaderna mellan respektive druvsort. Vår kunniga sommelier Melvin Hovland kommer även lära er om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets slutgiltiga smak och karaktär.

Vinprovningen sker i vår moderna matstudio nära Stureplan i Stockholm. Studion är en modern och inspirerande lokal som passar perfekt för provningar, matlagningskurser med mera. Vid större grupper håller vi även provningar i något av våra andra inspirerande Chambre Séparées. Vår chefssommelier som håller i vinprovningen heter Melvin Hovland. Melvin är en riktig dryckesnörd som är utbildad vid Restaurangakademin och har tidigare erfarenhet från bland annat Restaurang Ekstedt och Regissörsvillan.

Vinprovning på GUTE – Vad ingår?

  • Vinprovning av (minimum) fyra röda viner
  • Prova viner från Bordeaux, Bourgogne, Piemonte och Kalifornien
  • Lär dig mer om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets karaktär
  • Vid provningen används kartor och andra hjälpmedel
  • Snacks i form av charkuterier och rotfruktschips
  • Provningen sker i modern matstudio nära Stureplan
  • Pris endast 545 kr/pers (inklusive moms)
  • Öppna provningar samt provningar för grupper

Boka en klassisk vinprovning i Stockholm på GUTE redan idag! Anmälan till den öppna provningen och gruppförfrågningar görs via 08-20 22 36 eller info@gutegrill.se