MENY VINTER 2018


SNACKS

  • Rotfruktschips med getostkräm 45 kr
  • Pommes Frites med cheddardipp 55 kr
  • Rostade Marconamandlar 55 kr
  • Oliver, marinerade i vitlök och chili 45 kr
  • SSÄM fylld med grillad avokado, picklad silverlök, portabello, koriander och chilimajonnäs 60 kr
  • Piemento de Padrón, milda chilifrukter friterade med havssalt 55 kr

FÖRRÄTTER

  • GUTES Charkbräda, serveras enkel, dubbel eller trippel 145 kr/250 kr/ 375 kr
  • Lax- och silltallrik med apelsin- och ingefärsgravad lax och två sorters sill. Servers med dillkokt potatis, finhackad gräs- och rödlök samt gräddfil 110 kr
  • Jordärtskockssoppa, serveras krämig med friterad grönkål och syrat vinteräpple 95 kr
  • Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula 130 kr
  • Dubbel råbiff med pommes frites 220 kr
  • Vilt-Taco på svensk ren med persiljemajonnäs, friterad palsternacka, hackad rödlök och lingon 85 kr

STYCKDETALJER

Allt grillas i vår Mibrasa på 600 grader – vilas sedan till önskad stekgrad

KOSSA:

  • Hängmörad Biff 250 gr (CAN) 295 kr
    Biff på frigående kossor som hängmörats i minst 20 dagar. Biffen grillas hårt innan vi låter den vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad.
  • Hängmörad Entrecôte 250 g (CAN) 375 kr
    Entrecôte med utmärkt marmorering på frigående kossor från utvalda producenter. Hängmörad i minst 20 dagar. Grillas och får vila med salt, peppar och rosmarinolja.

GRIS:

  • Iberico Presa Belotta 200 g (ESP) 235 kr
    På spanska grisar som fått ströva omkring fritt och livnära sig på ekollon. Grillas i vår Mibrasa och kryddas med salt & peppar.
  • Revbensspjäll 220 g (SWE) 145 kr
    Från Stommen i Västergötland. Revbensspjällen röks och kryddas med paprika, ingefära och vitlök innan dem varsamt bakas till cirka 70 grader. Portioneras sedan upp, grillas hastigt och glaseras med en reducerad glöggsås för att få en perfekt sötstark yta till servering. 


LAMM:

  • Lammrostbiff 160 g (NZL) 185 kr
    Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.

FÅGEL:

  • Kycklinglårfilé BBQ 180 g (SWE) 125 kr
    Urbenat kycklinglår som marinerats med paprika, ingefära och vitlök.  Röks och grillas vilket gör kycklingen saftig och kryddstark. 

FISK:

  • Rödingfilé 160 g (SWE) 210 kr
    En svensk klassiker som trivs i våra kalla vatten vilket ger en mjäll och fin fisk. Vi grillar den på skinnsidan så skinnet blir knaprigt och ger en härlig smak, kryddas med salt och peppar.

SIDES

  • Smörstekt svamp med vitlök 40 kr
  • Coleslaw 40 kr
  • Tomatsallad med salladslök 40 kr
  • Grönsallad med limevinägrett 40 kr
  • Böngroddar med chilidressing 40 kr
  • Pommes frites 40 kr
  • Potatisgratäng med cheddar 40 kr
  • Ugnsbakade rotfrukter 40 kr
  • Majskolv med chilimajonnäs och parmesan 40 kr
  • Rostad pumpapuré 40 kr

SÅSER

  • Béarnaise 40 kr
  • Pepparsås 40 kr
  • BBQ-Sås 40 kr
  • Tryffelmajonnäs 40 kr
  • Smörad vitvinssås 40 kr
  • Cheddarglace 40 kr
  • Kryddsmör 40 kr
  • Chimichurri 40 kr
  • Mojo Rojo 40kr

Välj  en till två sides och en sås för en komplett rätt. Vi hjälper gärna till med rekommendationer!


GUTES 3-RÄTTERS MENY 595 KR

FÖRRÄTT
Ett urval av chark, ostar & SSÄM med grillad avokado & chilimajonnäs. Serveras med julfavoriter som inlagd sill & apelsin- & ingefärsgravad lax.

VARMRÄTT
Vår klassiska grillbräda med tre olika styckdetaljer. Serveras med utvalda sides & såser, bland annat pommes, kryddsmör & béarnaise tillsammans med confiterad portabello &
apelsin- & ingefärskokta morötter.

DESSERT
Vår stora dessertbräda där vi samlat våra bästa efterrätter såsom pepparkakstiramisu, brownie, pannacotta, creme brûlee, hemgjord glass & sorbet.


HELA RÄTTER

 GUTEBURGARE 205 kr

Vår klassiska burgare på grovmald högrev. Burgaren byggs på Brioche-bröd med grillat sidfläsk, cheddarmajonnäs, krispiga böngroddar, syrad lök, pickles och gruyere. Serveras med dubbelfriterade pommes och tryffelmajonäs.

VEGANSK GRILLBRÄDA 245 kr

Säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Buljongkokas, långbakas eller grillas till perfektion. Serveras med mojo rojo, grönsallad och böngroddar med chilidressing och rostade rotfrukter.

CÔTE DE BOEUF (2-8 pers) 450 kr/pers
Helgrillad Entrecôte på ben, cirka 1 kg, serveras för minimum två personer. Vi kombinerar köttet med speciellt utvalda sides & såser, bland annat dubbelfriterade pommes, kryddsmör, béarnaise, pepparsås, tomatsallad & pimiento de padrón (denna rätt tar lite längre tid att tillaga).

 

 

 GUTES GRILLBRÄDA 360 kr/pers

Våra allra bästa styckdetaljer som sätts ihop till en magisk blandning av grillade delikatesser. Serveras ”family style” med fyra styckdetaljer var tillsammans med utvalda sides och såser, varierande efter säsong. Minimum två personer.

VEGETARISK HAMBURGARE 195 kr

Hemgjord vegetarisk hamburgare gjord på svarta bönor, rödbetor och svartris. Serveras med friterade lökringar, avokado, chilimajonnäs, och dubbelfriterade pommes.

 


DESSERTER

  • Chokladdröm med chokladmousse, chokladpannacotta, chokladglass och chokladdoppade mandlar 95 kr
  • Kryddkaka med sötsyrliga päron, havreflarn och hemgjord vaniljglass 90 kr
  • Limepaj med mandelbotten, sojagrädde och färska bär 90 kr

  • GUTES Family-dessert – Ett urval med det bästa från våra olika desserter, massor av godsaker på en och samma gång! Serveras för minimum två personer, 90 kr/pers
  • Ostar 35 kr/styck eller 3 för 95 kr
  • GUTES Kaffegodis 25 kr/styck eller 3 för 70 kr
  • GUTES Glass/Sorbet 30 kr/styck eller 3 för 85 kr


Besök vår köttrestaurang i Stockholm på Brunnsgatan 6 nära Stureplan redan idag! Boka bord eller kontakta oss för frågor på – 08 – 20 22 36