MENY VÅR 2019


SNACKS

  • Rotfruktschips med getostkräm 45 kr
  • Pommes Frites med cheddardipp 55 kr
  • Rostade Marconamandlar 55 kr
  • Boveteplättar med kikärtor, picklad silverlök, puffad bovete, tångkaviar och syrad gulärtskräm 60 kr
  • Friterade Risottobollar fyllda med sparris och mozzarella, serveras med rostad vitlöksaioli 75 kr
  • Oliver, marinerade i vitlök och chili 45 kr
  • Piemento de Padrón milda friterade chilifrukter med havssalt 60 kr
  • Friterat Fläsklägg Draget fläsklägg med machésallad, picklad vit sparris och gravad äggula 60 kr

FÖRRÄTTER

  • GUTES Charkbräda serveras enkel, dubbel eller trippel 145 kr/250 kr/ 375 kr
  • Bresaola Smörstekt brioche med hemgjord bresaola, mascarponeglass, parmesanchips och balsamvinäger 115 kr 
  • Vit Sparris Smörkokt vit sparris med skirat smör, kokt ägg, dill och Kalix löjrom 135 kr
  • Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula 130 kr
  • Dubbel råbiff med pommes frites 220 kr
  • Skaldjurstaco Friterad jätteräka med mangosallad, syrad lök, avokado och sojamajonnäs 95 kr
  • Ostron Fråga er servitör om hur dagens ostron serveras, 1 st för 30 kr / 6 st för 150 kr / 12 st för 270 kr 

    STYCKDETALJER

    Allt grillas i vår Mibrasa på 600 grader – vilas sedan till önskad stekgrad

    KOSSA:

    • Biff 250 g (CAN) 295 kr
      Biff på frigående kossor som hängmörats i minst 20 dagar. Biffen grillas hårt innan vi låter den vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad.
    • Entrecôte 300 g (CAN) 375 kr
      Entrecôte med utmärkt marmorering på frigående kossor från utvalda producenter. Hängmörad i minst 20 dagar. Grillas och får vila med salt, peppar och rosmarinolja.

    KALV:

    • Kalventrecôte 200 g (NL) 295 kr
      Ädel styckdetalj från frigående kalvar som vi grillar rejält och låter vila till perfektion.

    LAMM:

    • Lättrökt Rostbiff 160 g (NZL) 185 kr
      Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.

    GRIS:

    • Iberico Presa Belotta 200 g (ESP)
      235 kr
      På spanska grisar som fått ströva omkring fritt och livnära sig på ekollon. Grillas i vår Mibrasa och kryddas med salt och peppar.

    FÅGEL:

    • Gårdskycklingbröst 200 g (SWE) 165 kr
      Svenska gårdskycklingar från Skåne som är uppfödda på näringsrikt foder vilket gör köttet extra saftigt och smakrikt. Fågelbröstet rimmas i några timmar innan det grillas hastigt för att få ett knaprigt skinn och en innertemperatur på 65 grader. 
    • Kycklinglårfilé BBQ 180 g (SWE)
      145 kr
      Urbenat kycklinglår som marinerats med paprika, ingefära och vitlök.  Röks och grillas vilket gör kycklingen saftig och kryddstark. 

    FISK:

    • Regnbågsöring 200 g (ÅLAND) 180 kr
      Fiskarten som kallas för bland annat Regnbågsöring, Laxforell, Fjordörret och Röd forell. Vi grillar den på skinnsidan i vår träkolsgrill så skinnet blir riktigt krispigt och serverar den med citron. 

    SIDES

    • Grillad grön sparris 40 kr
    • Coleslaw 40 kr
    • Tomatsallad med salladslök 40 kr
    • Grönsallad med limevinägrett 40 kr
    • Böngroddar med chilidressing 40 kr
    • Majskolv med chilimajonnäs och parmesan 40 kr
    • Pommes frites 40 kr
    • Ugnsbakade rotfrukter 40 kr
    • Dillkokt färskpotatis med smör 40 kr
    • Vårprimörer med ramslökssmör 40 kr

    SÅSER

    • Béarnaise 40 kr
    • Pepparsås 40 kr
    • BBQ-Sås 40 kr
    • Tryffelmajonnäs 40 kr
    • Cheddarglace 40 kr
    • Kryddsmör 40 kr
    • Chimichurri 40 kr
    • Rostad vitlöksaioli 40 kr
    • Ramslökssås 40 kr
    • Mojo Rojo 40 kr

    GUTES 3-RÄTTERS MENY
    485 KR

    (Serveras till minst 2 pers)

    FÖRRÄTT
    Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula.

    VARMRÄTT
    Grillbräda med fyra härliga styckdetaljer, serveras med fem utvalda sides och tillbehör.

    DESSERT
    1 kula hemgjord glass/sorbet, fråga gärna om dagens olika smaker som finns att välja mellan.


    HELA RÄTTER

    GUTEBURGARE 205 kr
    Vår klassiska burgare på grovmald högrev. Burgaren byggs på Brioche-bröd med grillat sidfläsk, cheddarmajonnäs, krispiga böngroddar, syrad lök, pickles och gruyere. Serveras med dubbelfriterade pommes och tryffelmajonnäs.

    VEGANSK GRILLBRÄDA 245 kr
    Säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Buljongkokas, långbakas eller grillas till perfektion. Serveras med mojo rojo, grönsallad och böngroddar med chilidressing och rostade rotfrukter.

    CÔTE DE BOEUF (2-8 pers) 900 kr /2 personer
    Helgrillad Entrecôte på ben, cirka 1 kg, serveras för minimum två personer. Vi kombinerar köttet med speciellt utvalda sides och såser, bland annat dubbelfriterade pommes, kryddsmör, béarnaise, pepparsås, tomatsallad och pimiento de padrón (denna rätt tar lite längre tid att tillaga).

    GUTES GRILLBRÄDA 360 kr/pers
    Våra allra bästa styckdetaljer som sätts ihop till en magisk blandning av grillade delikatesser. Serveras ”family style” med fyra styckdetaljer var tillsammans med utvalda sides och såser, varierande efter säsong. Minimum två personer.

    VEGETARISK HAMBURGARE 195 kr
    Vår vegetariska burgare gjord på portabello och parmesan. Serveras med friterade lökringar, avokado, chilimajonnäs, och dubbelfriterade pommes.


    DESSERTER

    • Hans & Greta Variation på Schwarzwaldtårta med sockerkaka, mörk choklad, körsbärskompott, mjölkchokladkräm och syrlig körsbärssorbet 95 kr
    • Tivoli Blåbärsglass i strut med karamelliserade popcorn, saltkolakräm, maränger och färska bär 90 kr
    • Kryddkaka med sötsyrliga päron, havreflarn och hemgjord vaniljglass 90 kr
    • Limepaj med mandelbotten, sojagrädde och färska bär 90 kr
    • GUTES Family-dessert Ett urval med det bästa från våra olika desserter, massor av godsaker på en och samma gång! Serveras för minimum två personer, 90 kr/pers
    • Ostar 35 kr/styck eller 3 för 95 kr
    • GUTES Kaffegodis 25 kr/styck eller 3 för 70 kr
    • GUTES Glass/Sorbet 30 kr/styck eller 3 för 85 kr

    Besök vår köttrestaurang i Stockholm på Brunnsgatan 6 nära Stureplan redan idag! Boka bord eller kontakta oss för frågor på – 08 – 20 22 36