MENY HÖST 2019 


DRYCKESMENYER

Kolla in våra dryckesmenyer med bland annat vin, öl och cocktails här!


SNACKS

  • Rotfruktschips med getostkräm 55 kr
  • Pommes Frites med cheddardipp 60 kr
  • Stekta dumplings med räkor
    3 st/60 kr, 6 st/100 kr, 9 st/135 kr
  • Friterade Majskorn 45 kr
  • Piemento de Padrón milda friterade chilifrukter med havssalt 60 kr
  • Oliver, marinerade i vitlök och chili 55 kr

FÖRRÄTTER

  • GUTES Charkbräda serveras enkel, dubbel eller trippel 145 kr/250 kr/ 375 kr
  • Kalixlöjrom (30 g) med gräddfil, rödlök, gräslök, citron och rostat bröd 185 kr
  • Risotto med pumpa, ruccolapesto och stekt svamp 105 kr
  • Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula 130 kr
  • Dubbel råbiff med pommes frites 220 kr
  • Vilt-Taco på svensk ren med persiljemajonnäs, friterad palsternacka, hackad rödlök och lingon 105 kr

    STYCKDETALJER

    Allt grillas i vår Mibrasa på 600 grader – vilas sedan till önskad stekgrad

    KOSSA:

    • Biff 250 g (CAN) 305 kr
      Biff på frigående kossor som hängmörats i minst 20 dagar. Biffen grillas hårt innan vi låter den vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad.
    • Entrecôte 300 g (CAN) 395 kr
      Entrecôte med utmärkt marmorering på frigående kossor från utvalda producenter. Hängmörad i minst 20 dagar. Grillas och får vila med salt, peppar och rosmarinolja.

    LAMM:

    • Lättrökt Rostbiff 160 g (NZL) 185 kr
      Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.

    GRIS:

    • Iberico Presa Belotta 200 g (ESP)
      235 kr
      På spanska grisar som fått ströva omkring fritt och livnära sig på ekollon. Grillas i vår Mibrasa och kryddas med salt och peppar.

    ÄLG:

    • Helstekt Älgentrecôte 250 g (SWE)
      260 kr

      Svensk älg som marineras med enbär, rosmarin, timjan och senap. Bakas mör till 52 grader och grillas innan servering. 

    HJORT:

    • Grillad Hjortrostbiff 250 g (NZL)
      205 kr

      På hjortar från Nya Zeeland som har behandlats varsamt, det möra köttet grillas till medium rare och får vila innan servering.  

    FÅGEL:

    • Gårdskycklingbröst 200 g (SWE) 175 kr
      Svenska gårdskycklingar från Skåne som är uppfödda på näringsrikt foder vilket gör köttet extra saftigt och smakrikt. Fågelbröstet rimmas i några timmar innan det grillas hastigt för att få ett knaprigt skinn och en innertemperatur på 65 grader. 
    • Kycklinglårfilé BBQ 180 g (SWE)
      155 kr
      Urbenat kycklinglår som marinerats med paprika, ingefära och vitlök.  Röks och grillas vilket gör kycklingen saftig och kryddstark. 

    FISK:

    • Regnbågsöring 200 g (ÅLAND) 195 kr
      Fiskarten som kallas för bland annat Regnbågsöring, Laxforell, Fjordörret och Röd forell. Vi grillar den på skinnsidan i vår träkolsgrill så skinnet blir riktigt krispigt och serverar den med citron. 

    SIDES

    • Smörstekt svamp 40 kr
    • Coleslaw 40 kr
    • Tomatsallad med salladslök 40 kr
    • Grönsallad med limevinägrett 40 kr
    • Böngroddar med chilidressing 40 kr
    • Rostade rotfrukter 40 kr
    • Majskolv med chilimajonnäs och parmesan 40 kr
    • Pommes frites 40 kr
    • Sötpotatisstomp med ost, citron och örter 40 kr
    • Pommes Anna 40 kr

    SÅSER

    • Béarnaise 40 kr
    • Pepparsås 40 kr
    • BBQ-Sås 40 kr
    • Tryffelmajonnäs 40 kr
    • Cheddarglace 40 kr
    • Kryddsmör 40 kr
    • Mojo Rojo 40 kr
    • Sandefjordsås med Kalixlöjrom 40 kr 
    • Gräddig svampsås 40 kr

    GUTES 3-RÄTTERS MENY
    485 KR

    (Serveras till minst 2 pers)

    RÅBIFF
    med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula.

    GUTES GRILLBRÄDA
    med fyra härliga styckdetaljer, serveras med fem utvalda sides och tillbehör.

    HEMGJORD GLASS/SORBET
    välj en kula hemgjord glass/sorbet, fråga er servitör om dagens olika smaker.


    HELA RÄTTER

    GUTEBURGARE 205 kr
    Vår klassiska burgare på grovmald högrev. Burgaren byggs på Brioche-bröd med grillat sidfläsk, cheddarmajonnäs, krispiga böngroddar, syrad lök, pickles och gruyere. Serveras med dubbelfriterade pommes och tryffelmajonnäs.

    VEGETARISK GRILLBRÄDA 275 kr
    Säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Buljongkokas, långbakas eller grillas till perfektion. Serveras med mojo rojo, grönsallad och böngroddar med chilidressing och rostade rotfrukter.

    GUTES GRILLBRÄDA 365 kr/pers
    Våra allra bästa styckdetaljer som sätts ihop till en magisk blandning av grillade delikatesser. Serveras ”family style” med fyra styckdetaljer var tillsammans med utvalda sides och såser, varierande efter säsong. Minimum två personer.

    VEGETARISK HAMBURGARE 195 kr
    Vår vegetariska burgare gjord på portabello och parmesan. Serveras med friterade lökringar, avokado, chilimajonnäs, och dubbelfriterade pommes.

    RÖDVINSKOKTA OXKINDER 275 kr
    Serveras med knaperstekt pancetta, vitlöksstekt svamp, ugnsrostade rotfrukter och grönsallad med limevinägrett.

    GRILLAD HJORTROSTBIFF 295 kr
    Serveras med sötpotatisstomp, gräddig svampsås och grönsallad. 

     

    Köksmenyn

    Kökets utvalda kött- och fiskrätter som tillagas, serveras och presenteras av våra kockar direkt vid bordet. Rätterna i Köksmenyn serveras för grupper och måste förbeställas (minst 72 timmar innan).

    HELGRILLAD GRISKULTING
    2800 kr/Rekommenderas för 8 pers

    Hel griskulting som marineras med honung, olivolja, paprika & vitlök i 24 h. Bakas sedan i ugnen innan den grillas för att få en krispig yta. Serveras med pommes, tryffelmajonnäs & grönsallad. Max 16 pers.

    CÔTE DE BOEUF
    890 kr/Rekommenderas för 2 pers 

    Hel hängmörad entrecôte på ben som grillas till 50 grader & får vila i kryddsmör smaksatt med rostad vitlök. Serveras med pommes, tomatsallad, bearnaise, pepparsås & kryddsmör.

     

    ROSTAD GÅRDSKYCKLING (HEL)
    2600 kr/Rekommenderas för 6 pers

    Rostad gårdskyckling som får ligga i saltlag under 24 h för att sedan marineras med citron & rosmarin. Bakas sedan i ugn för att få riktigt krispigt skinn. Serveras med svamprisotto & grönsallad med limevinägrettsås. Max 12 pers.

    BAKAD PIGGVAR
    Dagspris

    Hel, bakad piggvar med ben & skinn som får vila i salt under 4 h innan den bakas med smör i ugn. Serveras tillsammans med hollandaise på brynt smör, potatispuré & säsongens ångade grönsaker. Max 16 pers.

     

     


    DESSERTER

    • Chokladterrin med vit chokladsorbet, krispig chokladmousse, pistagenötter och kumquatskräm 95 kr
    • Fläderpannacotta med nypon, kryddkokta päron och krispigt brynt smör 90 kr
    • Kryddkaka med sötsyrliga päron, havreflarn och hemgjord vaniljglass 90 kr
    • Pumpacheesecake med youghurt- och timjanglass och björnbär 95 kr
    • Plommonpaj serveras varm med kryddglass 95 kr
    • GUTES Family-dessert Ett urval med det bästa från våra olika desserter, massor av godsaker på en och samma gång! Serveras för minimum två personer, 90 kr/pers
    • GUTES Kaffegodis 25 kr/styck eller 3 för 70 kr
    • GUTES Glass/Sorbet 30 kr/styck eller 3 för 85 kr


    Besök vår köttrestaurang i Stockholm på Brunnsgatan 6 nära Stureplan redan idag! Boka bord eller kontakta oss för frågor på – 08 – 20 22 36