MENY VÅR 2019


SNACKS

  • Rotfruktschips med getostkräm 45 kr
  • Pommes Frites med cheddardipp 55 kr
  • Rostade Marconamandlar 55 kr
  • SSÄM fylld med grillad avokado, picklad silverlök, portabello, koriander och chilimajonnäs 60 kr
  • Friterade Risottobollar med mozzarella och rostad vitlöksaioli 75 kr
  • Oliver, marinerade i vitlök och chili 45 kr
  • Piemento de Padrón, milda chilifrukter friterade med havssalt 55 kr

FÖRRÄTTER

  • GUTES Charkbräda
    serveras enkel, dubbel eller trippel 145 kr/250 kr/ 375 kr
  • Marinerad Mozzarella
    med basilika,tomatsallad, salladslök, balsamicovinäger, olivolja, rostade pumpafrön & krutonger 85 kr
  • Boveteplättar
    med kikärtor, picklad silverlök, puffad bovete, tångkaviar & syrad gulärtskräm 105 kr
  • Råbiff
    med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula 130 kr
  • Dubbel råbiff
    med pommes frites 220 kr
  • Skaldjurstaco
    Friterad jätteräka med mangosallad, syrad lök, avokado & sojamajonäs 95 kr

    STYCKDETALJER

    Allt grillas i vår Mibrasa på 600 grader – vilas sedan till önskad stekgrad

    KOSSA

    • Biff 250 g (CAN) 295 kr
      Biff på frigående kossor som hängmörats i minst 20 dagar. Biffen grillas hårt innan vi låter den vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad.
    • Biff 250 g (SWE) 310 kr
      Svensk ryggbiff, hängmörad minst två veckor. Från utvalda gårdar i bland annat Uppland och på Västgötaslätten. Den svenska biffen är något sötare än den kanadensiska. Vi grillar den hårt innan den får vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad. 
    • Entrecôte 300 g (CAN) 375 kr
      Entrecôte med utmärkt marmorering på frigående kossor från utvalda producenter. Hängmörad i minst 20 dagar. Grillas och får vila med salt, peppar och rosmarinolja.

    LAMM:

    • Lättrökt Rostbiff 160 g (NZL) 185 kr
      Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.

    GRIS:

    • Iberico Presa Belotta 200 g (ESP)
      235 kr
      På spanska grisar som fått ströva omkring fritt och livnära sig på ekollon. Grillas i vår Mibrasa och kryddas med salt & peppar.

    FÅGEL:

    • Gårdskycklingbröst 200 g (SWE)
      165
       kr
      Svenska gårdskycklingar från Skåne som är uppfödda på näringsrikt foder vilket gör köttet extra saftigt och smakrikt. Fågelbröstet rimmas i några timmar innan det grillas hastigt för att få ett knaprigt skinn och en innertemperatur på 65 grader. 
    • Kycklinglårfilé BBQ 180 g (SWE)
      145 kr
      Urbenat kycklinglår som marinerats med paprika, ingefära och vitlök.  Röks och grillas vilket gör kycklingen saftig och kryddstark. 

    FISK:

    • Skreitorsk 200 g (NOR) 220 kr
      MSC-märkt torsk av absolut bästa kvalitet som endast fiskas mellan januari till april utanför Norges kust, främst i området utanför Lofoten och Vestervålen. Skreitorsken är känd för ett fastare, vitare kött av mer delikat konsistens. Vi steker den i panna med smör och serverar den med grillad citron. 

    SIDES

    • Smörstekt svamp med vitlök 40 kr
    • Coleslaw 40 kr
    • Tomatsallad med salladslök 40 kr
    • Grönsallad med limevinägrett 40 kr
    • Böngroddar med chilidressing 40 kr
    • Pommes frites 40 kr
    • Potatisgratäng med cheddar 40 kr
    • Ugnsbakade rotfrukter 40 kr
    • Majskolv med chilimajonnäs och parmesan 40 kr
    • Ugnsbakad blomkål med västerbottenost 40 kr

    SÅSER

    • Béarnaise 40 kr
    • Pepparsås 40 kr
    • BBQ-Sås 40 kr
    • Tryffelmajonnäs 40 kr
    • Murkelsås med portvin 40 kr
    • Cheddarglace 40 kr
    • Kryddsmör 40 kr
    • Chimichurri 40 kr
    • Mojo Rojo 40kr
    • Rostad vitlöksaioli 40 kr

    GUTES 3-RÄTTERS MENY 470 KR

    (Serveras till minst 2 pers)

    FÖRRÄTT
    Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs & bakad äggula.

    VARMRÄTT
    Grillbräda med fyra härliga styckdetaljer, serveras med fem utvalda sides & tillbehör.

    DESSERT
    1 kula hemgjord glass/sorbet, fråga gärna om dagens olika smaker som finns att välja mellan.


    HELA RÄTTER

    GUTEBURGARE 205 kr
    Vår klassiska burgare på grovmald högrev. Burgaren byggs på Brioche-bröd med grillat sidfläsk, cheddarmajonnäs, krispiga böngroddar, syrad lök, pickles och gruyere. Serveras med dubbelfriterade pommes och tryffelmajonäs.

    VEGANSK GRILLBRÄDA 245 kr
    Säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Buljongkokas, långbakas eller grillas till perfektion. Serveras med mojo rojo, grönsallad och böngroddar med chilidressing och rostade rotfrukter.

    CÔTE DE BOEUF (2-8 pers) 450 kr/pers
    Helgrillad Entrecôte på ben, cirka 1 kg, serveras för minimum två personer. Vi kombinerar köttet med speciellt utvalda sides & såser, bland annat dubbelfriterade pommes, kryddsmör, béarnaise, pepparsås, tomatsallad & pimiento de padrón (denna rätt tar lite längre tid att tillaga).

    GUTES GRILLBRÄDA 360 kr/pers
    Våra allra bästa styckdetaljer som sätts ihop till en magisk blandning av grillade delikatesser. Serveras ”family style” med fyra styckdetaljer var tillsammans med utvalda sides och såser, varierande efter säsong. Minimum två personer.

    VEGETARISK HAMBURGARE 195 kr
    Vår vegetariska burgare gjord på portabello och parmesan. Serveras med friterade lökringar, avokado, chilimajonnäs, och dubbelfriterade pommes.


    DESSERTER

    • Hans & Greta
      Variation på Schwarzwaldtårta med sockerkaka, mörk choklad, körsbärskompott, mjölkchokladkräm & syrlig körsbärssorbet 95 kr
    • GUTES Tivoli
      Blåbärsglass i strut med karamelliserade popcorn, saltkolakräm, maränger & färska bär 90 kr
    • Kryddkaka
      med sötsyrliga päron, havreflarn och hemgjord vaniljglass 90 kr
    • Limepaj
      med mandelbotten, sojagrädde och färska bär 90 kr
    • GUTES Family-dessert
      Ett urval med det bästa från våra olika desserter, massor av godsaker på en och samma gång! Serveras för minimum två personer, 90 kr/pers
    • Ostar 35 kr/styck eller 3 för 95 kr
    • GUTES Kaffegodis 25 kr/styck eller 3 för 70 kr
    • GUTES Glass/Sorbet 30 kr/styck eller 3 för 85 kr

    Besök vår köttrestaurang i Stockholm på Brunnsgatan 6 nära Stureplan redan idag! Boka bord eller kontakta oss för frågor på – 08 – 20 22 36