MENY VINTER 2018


SNACKS

  • Rotfruktschips med getostkräm 45 kr
  • Pommes Frites med cheddardipp 55 kr
  • Rostade Marconamandlar 55 kr
  • Oliver, marinerade i vitlök och chili 45 kr
  • Friterade Risottobollar med mozzarella och rostad vitlöksaioli 75 kr
  • SSÄM fylld med grillad avokado, picklad silverlök, portabello, koriander och chilimajonnäs 60 kr
  • Piemento de Padrón, milda chilifrukter friterade med havssalt 55 kr

FÖRRÄTTER

  • GUTES Charkbräda, serveras enkel, dubbel eller trippel 145 kr/250 kr/ 375 kr
  • Kammusselravioli  med rökt skaldjursfond, langostinos och citronsmör. Serveras med ruccolasallad och rostade pinjekärnor 120 kr
  • Jordärtskockssoppa, serveras krämig med friterad grönkål och syrat vinteräpple 95 kr
  • Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula 130 kr
  • Dubbel råbiff med pommes frites 220 kr
  • Vilt-Taco på svensk ren med persiljemajonnäs, friterad palsternacka, hackad rödlök och lingon 85 kr

STYCKDETALJER

Allt grillas i vår Mibrasa på 600 grader – vilas sedan till önskad stekgrad

KOSSA:

  • Hängmörad Biff 250 g (CAN) 295 kr
    Biff på frigående kossor som hängmörats i minst 20 dagar. Biffen grillas hårt innan vi låter den vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad.
  • Hängmörad Ryggbiff 250 g (SWE)
    310 kr 
  • Svensk ryggbiff, hängmörad minst två veckor. Från utvalda gårdar i bland annat Uppland och på Västgötaslätten. Den svenska biffen är något sötare än den kanadensiska. Vi grillar den hårt innan den får vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad. 
  • Hängmörad Entrecôte 250 g (CAN)
    375 kr

    Entrecôte med utmärkt marmorering på frigående kossor från utvalda producenter. Hängmörad i minst 20 dagar. Grillas och får vila med salt, peppar och rosmarinolja.

LAMM:

  • Lammrostbiff 160 g (NZL) 185 kr
    Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.

GRIS:

  • Iberico Presa Belotta 200 g (ESP)
    235 kr
    På spanska grisar som fått ströva omkring fritt och livnära sig på ekollon. Grillas i vår Mibrasa och kryddas med salt & peppar.


LAMM:

  • Lammrostbiff 160 g (NZL) 185 kr
    Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.

FÅGEL:

  • Gårdskycklingbröst 200 g (SWE)
    165
     kr
    Svenska gårdskycklingar från Skåne som är uppfödda på näringsrikt foder vilket gör köttet extra saftigt och smakrikt. Fågelbröstet rimmas i några timmar innan det grillas hastigt för att få ett knaprigt skinn och en innertemperatur på 65 grader. 
  • Kycklinglårfilé BBQ 180 g (SWE)
    125 kr
    Urbenat kycklinglår som marinerats med paprika, ingefära och vitlök.  Röks och grillas vilket gör kycklingen saftig och kryddstark. 

FISK:

  • Grillade Langostinos 160 g (ARG)
    175 kr

    Langostinos betyder liten hummer på spanska och är en egen art som är nära besläktad med krabba. Vi grillar dessa på hög värme och låter dem vila med kryddsmör och salt innan de serveras med grillad citron. 

SIDES

  • Smörstekt svamp med vitlök 40 kr
  • Coleslaw 40 kr
  • Tomatsallad med salladslök 40 kr
  • Grönsallad med limevinägrett 40 kr
  • Böngroddar med chilidressing 40 kr
  • Pommes frites 40 kr
  • Potatisgratäng med cheddar 40 kr
  • Ugnsbakade rotfrukter 40 kr
  • Majskolv med chilimajonnäs och parmesan 40 kr
  • Ugnsbakad blomkål med västerbottenost 40 kr

SÅSER

  • Béarnaise 40 kr
  • Pepparsås 40 kr
  • BBQ-Sås 40 kr
  • Tryffelmajonnäs 40 kr
  • Murkelsås med portvin 40 kr
  • Cheddarglace 40 kr
  • Kryddsmör 40 kr
  • Chimichurri 40 kr
  • Mojo Rojo 40kr
  • Rostad vitlöksaioli 40 kr

Välj  en till två sides och en sås för en komplett rätt. Vi hjälper gärna till med rekommendationer!


GUTES 3-RÄTTERS MENY 470 KR

(Serveras till minst 2 pers)

FÖRRÄTT
Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs & bakad äggula.

VARMRÄTT
Grillbräda med fyra härliga styckdetaljer, serveras med fem utvalda sides & tillbehör.

DESSERT
1 kula hemgjord glass/sorbet, fråga gärna om dagens olika smaker som finns att välja mellan.


HELA RÄTTER

 GUTEBURGARE 205 kr

Vår klassiska burgare på grovmald högrev. Burgaren byggs på Brioche-bröd med grillat sidfläsk, cheddarmajonnäs, krispiga böngroddar, syrad lök, pickles och gruyere. Serveras med dubbelfriterade pommes och tryffelmajonäs.

VEGANSK GRILLBRÄDA 245 kr

Säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Buljongkokas, långbakas eller grillas till perfektion. Serveras med mojo rojo, grönsallad och böngroddar med chilidressing och rostade rotfrukter.

CÔTE DE BOEUF (2-8 pers) 450 kr/pers
Helgrillad Entrecôte på ben, cirka 1 kg, serveras för minimum två personer. Vi kombinerar köttet med speciellt utvalda sides & såser, bland annat dubbelfriterade pommes, kryddsmör, béarnaise, pepparsås, tomatsallad & pimiento de padrón (denna rätt tar lite längre tid att tillaga).

 

 

 GUTES GRILLBRÄDA 360 kr/pers

Våra allra bästa styckdetaljer som sätts ihop till en magisk blandning av grillade delikatesser. Serveras ”family style” med fyra styckdetaljer var tillsammans med utvalda sides och såser, varierande efter säsong. Minimum två personer.

VEGETARISK HAMBURGARE 195 kr

Vår vegetariska burgare gjord på portabello och parmesan. Serveras med friterade lökringar, avokado, chilimajonnäs, och dubbelfriterade pommes.

 


DESSERTER

  • Chokladdröm med chokladmousse, chokladpannacotta, chokladglass och chokladdoppade mandlar 95 kr
  • Kryddkaka med sötsyrliga päron, havreflarn och hemgjord vaniljglass 90 kr
  • Limepaj med mandelbotten, sojagrädde och färska bär 90 kr

  • GUTES Family-dessert – Ett urval med det bästa från våra olika desserter, massor av godsaker på en och samma gång! Serveras för minimum två personer, 90 kr/pers
  • Ostar 35 kr/styck eller 3 för 95 kr
  • GUTES Kaffegodis 25 kr/styck eller 3 för 70 kr
  • GUTES Glass/Sorbet 30 kr/styck eller 3 för 85 kr


Besök vår köttrestaurang i Stockholm på Brunnsgatan 6 nära Stureplan redan idag! Boka bord eller kontakta oss för frågor på – 08 – 20 22 36