MENY HÖST 2019 


DRYCKESMENYER

Kolla in våra dryckesmenyer med bland annat vin, öl och cocktails här!


SNACKS

  • Rotfruktschips med getostkräm 55 kr
  • Pommes Frites med cheddardipp 60 kr
  • Rostade Majskorn 45 kr
  • Steka dumplings välj kött, skaldjur eller vegetarisk. Serveras med tre olika såser
    3 st/50 kr, 6 st/90 kr, 9 st/120 kr
  • Friterade Fläsksvålar med bottargamajonnäs 60 kr
  • Piemento de Padrón milda friterade chilifrukter med havssalt 60 kr
  • Oliver, marinerade i vitlök och chili 55 kr

FÖRRÄTTER

  • GUTES Charkbräda serveras enkel, dubbel eller trippel 145 kr/250 kr/ 375 kr
  • Stekt kammussla med råstekt pumpa, Karl-Johansvampconsommé, kejsarhatt och picklad rättika 135 kr
  • Grillade kungsräkor med brynt vitlökssmör, chili och persilja 115 kr
  • Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula 130 kr
  • Dubbel råbiff med pommes frites 220 kr
  • Vilt-Taco på svensk ren med persiljemajonnäs, friterad palsternacka, hackad rödlök och lingon 105 kr
  • Risotto med pumpa, ruccolapesto och stekt svamp 105 kr

    STYCKDETALJER

    Allt grillas i vår Mibrasa på 600 grader – vilas sedan till önskad stekgrad

    KOSSA:

    • Biff 250 g (CAN) 305 kr
      Biff på frigående kossor som hängmörats i minst 20 dagar. Biffen grillas hårt innan vi låter den vila med salt, peppar och rosmarinolja till önskad stekgrad.
    • Entrecôte 300 g (CAN) 395 kr
      Entrecôte med utmärkt marmorering på frigående kossor från utvalda producenter. Hängmörad i minst 20 dagar. Grillas och får vila med salt, peppar och rosmarinolja.

    LAMM:

    • Lättrökt Rostbiff 160 g (NZL) 185 kr
      Otroligt mör och smakrik del av lammet som grillas och lättröks till perfektion.
    • Lammentrecôte 200 g (SWE) 215 kr
      Från Norrby Gård vid Mälaren. Entrecôten rullas i örter, vitlök och dijonsenap och bakas till 50 grader i ugn. Grillast hastigt till 52 grader innan servering. 

    GRIS:

    • Iberico Presa Belotta 200 g (ESP)
      235 kr
      På spanska grisar som fått ströva omkring fritt och livnära sig på ekollon. Grillas i vår Mibrasa och kryddas med salt och peppar.
    • Rökta Kamben 400 g (SWE) 185 kr
      Rökta och kryddade kamben från Rocklunda gård utanför Katrineholm. Marineras i en rub med salt, socker, ingefära, torkad timjan, svartpeppar och rostade senapsfrön. Röks och bakas i ugn för att bli möra. Glaseras innan servering med en BBQ-glaze av honung, bourbon och tomat. 

    FÅGEL:

    • Gårdskycklingbröst 200 g (SWE) 165 kr
      Svenska gårdskycklingar från Skåne som är uppfödda på näringsrikt foder vilket gör köttet extra saftigt och smakrikt. Fågelbröstet rimmas i några timmar innan det grillas hastigt för att få ett knaprigt skinn och en innertemperatur på 65 grader. 
    • Kycklinglårfilé BBQ 180 g (SWE)
      145 kr
      Urbenat kycklinglår som marinerats med paprika, ingefära och vitlök.  Röks och grillas vilket gör kycklingen saftig och kryddstark. 

    FISK:

    • Regnbågsöring 200 g (ÅLAND) 195 kr
      Fiskarten som kallas för bland annat Regnbågsöring, Laxforell, Fjordörret och Röd forell. Vi grillar den på skinnsidan i vår träkolsgrill så skinnet blir riktigt krispigt och serverar den med citron. 

    SIDES

    • Smörstekt svamp 40 kr
    • Coleslaw 40 kr
    • Tomatsallad med salladslök 40 kr
    • Grönsallad med limevinägrett 40 kr
    • Böngroddar med chilidressing 40 kr
    • Rostade rotfrukter 40 kr
    • Majskolv med chilimajonnäs och parmesan 40 kr
    • Pommes frites 40 kr
    • Sötpotatisstomp med ost, citron och örter 40 kr
    • Pommes Anna 40 kr

    SÅSER

    • Béarnaise 40 kr
    • Pepparsås 40 kr
    • BBQ-Sås 40 kr
    • Tryffelmajonnäs 40 kr
    • Cheddarglace 40 kr
    • Kryddsmör 40 kr
    • Mojo Rojo 40 kr
    • Sandefjordsås med forellrom 40 kr 
    • Gräddig svampsås 40 kr

    GUTES 3-RÄTTERS MENY
    485 KR

    (Serveras till minst 2 pers)

    FÖRRÄTT
    Råbiff med lökcrème, friterade lökringar, kaprismajonnäs och bakad äggula.

    VARMRÄTT
    Grillbräda med fyra härliga styckdetaljer, serveras med fem utvalda sides och tillbehör.

    DESSERT
    1 kula hemgjord glass/sorbet, fråga gärna om dagens olika smaker som finns att välja mellan.


    HELA RÄTTER

    GUTEBURGARE 205 kr
    Vår klassiska burgare på grovmald högrev. Burgaren byggs på Brioche-bröd med grillat sidfläsk, cheddarmajonnäs, krispiga böngroddar, syrad lök, pickles och gruyere. Serveras med dubbelfriterade pommes och tryffelmajonnäs.

    VEGETARISK GRILLBRÄDA 275 kr
    Säsongens bästa grönsaker och rotfrukter. Buljongkokas, långbakas eller grillas till perfektion. Serveras med mojo rojo, grönsallad och böngroddar med chilidressing och rostade rotfrukter.

    GUTES GRILLBRÄDA 360 kr/pers
    Våra allra bästa styckdetaljer som sätts ihop till en magisk blandning av grillade delikatesser. Serveras ”family style” med fyra styckdetaljer var tillsammans med utvalda sides och såser, varierande efter säsong. Minimum två personer.

    VEGETARISK HAMBURGARE 195 kr
    Vår vegetariska burgare gjord på portabello och parmesan. Serveras med friterade lökringar, avokado, chilimajonnäs, och dubbelfriterade pommes.

    RÖDVINSKOKTA OXKINDER 275 kr
    Serveras med knaperstekt pancetta, vitlöksstekt svamp, ugnsrostade rotfrukter och grönsallad med limevinägrett.

     

     

    Köksmenyn

    Kökets utvalda kött- och fiskrätter som tillagas, serveras och presenteras av våra kockar direkt vid bordet. Rätterna i Köksmenyn serveras för grupper och måste förbeställas (minst 72 timmar innan).

    HELGRILLAD GRISKULTING
    från 350 kr/pers

    Hel griskulting som marineras med honung, olivolja, paprika & vitlök i 24 h. Bakas sedan i ugnen innan den grillas för att få en krispig yta. Serveras med pommes, tryffelmajonnäs & grönsallad. Minst 8 pers, max 16 pers.

    CÔTE DE BOEUF
    från 490 kr/pers

    Hel hängmörad entrecôte på ben som grillas till 50 grader & får vila i kryddsmör smaksatt med rostad vitlök. Serveras med pommes, tomatsallad, bearnaise, pepparsås & kryddsmör. Minst 2 pers, max 16 pers. 

     

    ROSTAD GÅRDSKYCKLING (HEL)
    från 435 kr/pers

    Rostad gårdskyckling som får ligga i saltlag under 24 h för att sedan marineras med citron & rosmarin. Bakas sedan i ugn för att få riktigt krispigt skinn. Serveras med svamprisotto & grönsallad med limevinägrettsås. Minimum 6 pers, max 12 pers.

    BAKAD PIGGVAR
    Dagspris

    Hel, bakad piggvar med ben & skinn som får vila i salt under 4 h innan den bakas med smör i ugn. Serveras tillsammans med hollandaise på brynt smör, potatispuré & säsongens ångade grönsaker. Minimum 4 pers, max 16 pers.

     

     


    DESSERTER

    • Chokladterrin med vit chokladsorbet, krispig chokladmousse, pistagenötter och kumquatskräm 95 kr
    • Fläderpannacotta med nypon, kryddkokta päron och krispigt brynt smör 90 kr
    • Kryddkaka med sötsyrliga päron, havreflarn och hemgjord vaniljglass 90 kr
    • Pumpacheesecake med youghurt- och timjanglass och björnbär 95 kr
    • Limepaj med mandelbotten, sojagrädde och färska bär 90 kr
    • GUTES Family-dessert Ett urval med det bästa från våra olika desserter, massor av godsaker på en och samma gång! Serveras för minimum två personer, 90 kr/pers
    • GUTES Kaffegodis 25 kr/styck eller 3 för 70 kr
    • GUTES Glass/Sorbet 30 kr/styck eller 3 för 85 kr


    Besök vår köttrestaurang i Stockholm på Brunnsgatan 6 nära Stureplan redan idag! Boka bord eller kontakta oss för frågor på – 08 – 20 22 36